Artistiek product

Michelle Reine maakt iedere handtas met handwerk. Elk ontwerp krijgt individuele aandacht om elk onderdeel van de handtas perfect te maken. Zo kan zij de beste kwaliteit leveren en de kunst van dit vakmanschap blijven perfectioneren. Een handgemaakt product wordt altijd met liefde, veel ambitie en positieve energie gemaakt.

The accessory designer

De tas ontwerpen van Michelle Reine zijn elegant en tijdloos . Ze houdt van functionele maar modieuze tassen en deze combinatie probeert Michelle altijd samen te voegen in haar designs. De inspiratie komt uit verschillende richtingen maar haar grootste inspiratiebron is beeldende kunst. De kunstwerken beïnvloeden haar ontwerpen zowel in kleur en vorm.

Michelle Reine is geboren en getogen in Den Haag, Nederland. Tijdens haar middelbare school studeerde zij aan de Koninklijke Academie van Beeldende Kunsten in Den Haag. Na haar afstuderen begon ze aan haar Bachelor of Arts aan de Willem de Kooning Academie Rotterdam. Tijdens de studie aan de Willem de Kooning Academie was Michelle Reine een accessoire-ontwerpster dat veel draagbare kunst maakte. Na haar afstuderen ontwikkelde zij zich verder door zich te specialiseren in het vakmanschap van handtassenontwerp in een klein atelier van Roos van Put en studeerde af als Master Handtassen Ontwerper.

Artisanal Craftsmanship

Het proces van het maken van een handtas bestaat uit verschillende stappen en elke stap vereist een ander focuspunt. eerst de schets, daarna het ontwerpen van de patronen en vervolgens het voorbereiden van de leerpatronen voor het maken van de handtas. De kunst van dit vakmanschap uitvoeren werd een obsessie van Michelle Reine en dat is de reden waarom ze elk onderdeel met de hand maakt.